CBS de Rank
Opgang 3
1689KZ  Zwaag
0229 277095
info@rank.nl

 

 

 

 

 

 

 

Welkom bij basisschool de Rank

 

Welkom bij basisschool De Rank. Op deze site laten wij u graag kennismaken met onze school. U kunt foto's bekijken en nieuws lezen maar ook bijvoorbeeld onze schoolgids downloaden, de agenda inzien en nog veel meer! 

 

Dodehoekproject groep 7

23 Mar 2016

 


In groep 7 kregen wij op dinsdag en woensdag een verkeersles over de Dodehoek bij vrachtwagens. Op dinsdag werd er een les gegeven door 2 vrijwilligers van Veilig Verkeer Nederland. Op woensdag mochten de kinderen in groepjes naar een grote vrachtwagen naast De Opgang. Hier konden de kinderen zelf ervaren hoe lastig het is als vrachtwagenchauffeur en waar je het beste kunt staan als fietser bij een vrachtwagen. Heel leerzaam.

Blauwe schuit

16 Mar 2016

 


Groep 5 stak vandaag de handen uit de mouwen bij De Blauwe Schuit. De ene helft van de klas ging aan de slag met keramiek, de andere helft met speksteen. Er zijn prachtige kunstwerken ontstaan en de ochtend vloog om...

Watoto

26 Feb 2016

 


Vandaag was het dan zover. Weken uitgekeken naar het bezoek van het Watoto-koor aan onze school. Eerst een prachtig optreden in de sporthal waarbij we ook een groot geldbedrag mochten overhandigen. Ruim 2 miljoen Ugandese Schilling, omgerekend zo'n 600 euro.
Na het optreden gingen de kinderen van het koor samen met de groep 8 leerlingen lunchen. Heel bijzonder om mee te maken.

Verjaardag Marleen en Matthijs

26 Feb 2016

 


Vandaag groot feest in groep 5! Meester Matthijs en Juf Marleen worden samen 74, dat is een feestje waard. Cake versieren, buiten spelen, verstoppertje spelen in de lege onderbouw en spelletjes doen in de klas, een topfeest! En nu tijd voor een welverdiende vakantie...

E-fit groep 7

12 Feb 2016

 


Groep 7 mocht vandaag meedoen aan het E-fit programma in Sportcentrum Hoorn. Echte fitnessapparaten waren aangesloten op computerschermen en zo kon je bijv. langlaufen, racefietsen en hardlopen. Een hele sportieve ochtend.